vineri, 2 martie 2012

Cascaval pane

O reţetă banală, însă gândul meu zboară un pic în viitor, şi-mi văd băieţii plecaţi de acasă, apucându-i cheful să-şi încropească rapid ceva de-ale gurii. Cum am prostul obicei de-a fi extrem de ocupată, e posibil să nu pot da indicaţii preţioase prin telefon. Şi-uite aşa, prevăzătoare cum sunt, le scriu reţete! :))))
Ingrediente:
- caşcaval (dacă tăiem feliile mari, câte 2/persoană, dacă le facem stil baghete, 3-4/persoană)
- 1-2 ouă
-sare, piper
- 2 linguri de făină albă
- pesmet (se poate şi fără, dar mie îmi place mai mult aşa).
Preparare:
Batem cu furculiţa ouăle întregi + sare+ piper. Adăugăm făina albă şi un pic de apă minerală.
Trecem bucăţile de caşcaval prin maia, apoi le rostogolim frumos prin pesmet.
Se prăjesc în ulei încins, câte 1 minut pe fiecare parte, având grijă să nu se topească caşcavalul şi s-o ia la goană din crusta sa.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu