Din ciclul comorilor de aur ale bunicilor, prestate de mama mea: Găluşte cu păsat La ţară se cheamă găluşte, şi sunt mai mari decât sarmalele cu carne, deşi la noi în Ardeal, se fac mari toate! Ingrediente: 5-6 cepe mari 300-350 g păsat 100 g orez slăninuţă, jumeri 2-3 linguri untură de porc afumătură moare varza acră condimente: sare, piper, delikat cimbru uscat Preparare: Ceapa tăiată solzişori se căleşte în untură. Păsatul foarte bine spălat, în câteva ape, până când aceasta rămâne curată, la fel şi orezul, se adaugă peste ceapă. Se adaugă cimbrul şi se condimenteză. Se pune apă şi se lasă să fiarbă 25-30 minute. Se aleg frunze de varză mari, pregătite ca pentru sarmale (nervura principală îndepărtată). Se aşează umplutura şi se completează cu o jumară / bucăţică de slăninuţă şi se împachetează la fel ca sarmalele obişnuite. Se fierb cu afumătură, în apă + moare (zeamă de varză) la foc mic 4-5 ore. Se servesc fierbinţi.
Sa vina PRIMAVARA!!! :)))
RăspundețiȘtergereNeam cu Schlumbergera ? ( am cam uitat denumirile in latina :D ) cea rosie e tare frumoasa !
RăspundețiȘtergereDa, un soi de verisori! :))
ȘtergereCea rosie imi place si mie mult.
De exceptie stelutele acestea!
RăspundețiȘtergereAsa-mi par si mie. Astept marea deschidere :)
ȘtergereMinunate florile.Abia astept sa vina primavara.Pup!
RăspundețiȘtergereSi eu astept primavara, dar e inca departe :))
ȘtergereMinunate ! Si ce sanatoase arata ! Daca n-ai verde afara, ai in casa. :)
RăspundețiȘtergereCorect! Afara totu'i alb! :))
ȘtergereCand am vazut titlul ,
RăspundețiȘtergereceva cu ...dopsis,
zic,
ce-o fi oare,
cand deschid ,
pur si simplu m-au dat pe spate,
invidia a inceput sa creasca,
dar lor nu le pasa ,
caci sunt superbe.
Hi-hi-hi, vivat plantele cu flori!
Ștergere