marți, 14 august 2012

Afinata


De regulă, atunci când prepar băuturi alcoolice cu fructe, le pun mai întâi cu zahăr, 2-3 zile, la soare, pentru a-şi lăsa siropul. Apoi, fructele poposesc în cutii de plastic şi le adăpostesc la congelator, pentru felurite prăjituri.
Probabil că seceta şi căldurile anormale din vara asta, au făcut ca fructele insuficient hidratate să se stafidească, cel puţin asta a fost experienţa mea cu o primă tură de afinată.
De aceea, pentru a doua tranşă, am optat pentru o altă variantă.
Ingrediente:
- 1 kg afine
-700 g zahăr tos
- 250 ml alcool
- 100 ml apă
Le-am amestecat pe toate într-o damigeană şi le-am dus în pivniţă. 
Procesul durează cca 3 săptămâni, aşadar va fi bună taman de ziua mea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu