Dacă apucă să stea in frigider, imi iau adio de la urdă cu regret si-o donez cainilor, ca ei nu sunt mofturosi.
De data aceasta, am decis că trebuie să o valorific cumva şi-am găsit o reţetă foarte simplă, foarte rapidă şi extrem de gustoasă.
Ingrediente
Aluat:
20 linguri de făină albă
20 linguri de lapte
15 linguri de zahăr
15 linguri de ulei
3 ouă întregi
3 linguri de cacao
1 praf de copt
Se amestecă/mixează toate ingredientele şi se repartizează în tava tapetată cu hârtie de copt.
Crema:
500 g urdă
2 ouă
6 linguri de zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie
Ingredientele se mixează şi se repartizează în tavă, peste aluat.
Apoi se amestecă uşor cu aluatul, pentru a se întrepătrunde culorile (acum am vazut că e recomandată o furculiţă pentru această operaţiune, eu am folosit ligura şi nici n-am fost prea conştiincioasă!!!) :))
Se coace în cuptorul preîncălzit, primele 15-20 minute la foc mare, apoi se reduce spre mediu.
Adaptare după reţeta de aici .
Pare foarte gustoasa si simplu de facut!
RăspundețiȘtergereMerita incercata:)
Pupici!
Daaa, are o textura excelenta!
ȘtergereTe pup si eu, gradinareasa vrednica! :)
hmm, ce bine arata!
RăspundețiȘtergereDeci am mai facut o data, ieri! :))
RăspundețiȘtergeream facut-o si eu azi...multumesc Miri!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereCat ma bucur, Manu! Nu-i asa ca e grozava? :)
RăspundețiȘtergere