marți, 21 august 2012

Mincarica de galbiori

Vara asta am fost văduviţi de gălbiori, datorită secetei. Totuşi, după ploaia de săptămâna trecută, Dan a cumpărat de la centrul de colectare 5 kg de gălbiori, mai uscaţi, mai sfrijiţi...
I-am curăţat cu conştiinciozitate, i-am spălat şi i-am fiert, apoi i-am lăsat să se scurgă bine, i-am pus în pungi şi i-am cazat la congelator.
O parte din ei au devenit mâncărică, pregătită foarte simplu:
- 2 -3 feliuţe de slăninuţă afumată
- 3-4 cepe
- 1 ardei gras tăiat fideluţă 
- 1 praf boia de ardei
- sare
Slăninuţa tăiată bucăţele mici se prăjeşte uşor, adăugând ceapa şi ardeiul ( eventual 2-3 linguri ulei).
Se adaugă boiaua şi apoi gălbiorii tăiaţi. Se pune apă şi se lasă la fiert. Eu obişnuiesc să fac proba ciupercilor cu 1-2 căţei de usturoi întregi; cică se albăstresc dacă sunt nebune. Încă n-am vazut! :))
Mâncărica se serveşte cu smântână şi se preferat cu mămăliguţă cu brânză:
 Unii au vrut şi nişte cârnăciori afumaţi, ca ... garnitură! :))

2 comentarii: