Din ciclul comorilor de aur ale bunicilor, prestate de mama mea: Găluşte cu păsat La ţară se cheamă găluşte, şi sunt mai mari decât sarmalele cu carne, deşi la noi în Ardeal, se fac mari toate! Ingrediente: 5-6 cepe mari 300-350 g păsat 100 g orez slăninuţă, jumeri 2-3 linguri untură de porc afumătură moare varza acră condimente: sare, piper, delikat cimbru uscat Preparare: Ceapa tăiată solzişori se căleşte în untură. Păsatul foarte bine spălat, în câteva ape, până când aceasta rămâne curată, la fel şi orezul, se adaugă peste ceapă. Se adaugă cimbrul şi se condimenteză. Se pune apă şi se lasă să fiarbă 25-30 minute. Se aleg frunze de varză mari, pregătite ca pentru sarmale (nervura principală îndepărtată). Se aşează umplutura şi se completează cu o jumară / bucăţică de slăninuţă şi se împachetează la fel ca sarmalele obişnuite. Se fierb cu afumătură, în apă + moare (zeamă de varză) la foc mic 4-5 ore. Se servesc fierbinţi.
felicitari si multa sanatate!
RăspundețiȘtergereFelicitări din toată inima Mirela. Să fiți sănătoți cu toții și să vă bucurați unii de alții muuuult timp de-acum încolo.
RăspundețiȘtergereBravo! Andi sa fie norocos si sa aiba numai succese! Si voi sa fiti fericiti cu asa copii buni! Imbratisari.
RăspundețiȘtergereFelicitari si cele mai bune urari pentru viitorul lui Andi !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc doamnelor, sa le dea bunul Dumnezeu copiilor nostri numai bine!
RăspundețiȘtergereFelicitari Mirela ! si succese pt Andi la facultate !!
RăspundețiȘtergerela multi ani, dragilor!
RăspundețiȘtergere