Ingrediente:
- 100 g nuci măcinate fin (sau alune, migdale, etc)
- 2 foi de napolitană
- 100 g unt
- 80 g zahăr
-1 plic de zahăr vanilat
- 2 ouă întregi
- 200 g ciocolată menaj
- 2-3 linguri ulei
Preparare:
Crema:
Nucile se macină fin.
Ouăle întregi + zahărul + zahărul vanilat + untul bucățele + alunele se fierb pe abur 10 minute.
Se iau de pe foc și se adaugă 100 g ciocolată răzuită, se amestecă până când ciocolata se topește și se omogenizează perfect.
Foile:
Se pregătesc 3 șervete de bucătărie udate/stoarse, între care se așează cele 2 foi de napolitană, pentru a le înmuia și a le face modelabile (cca 10 minute).
Foile de napolitană se taie pe lungime, se unge fiecare cu 1/4 din crema rezultată și se rulează strâns, rezultând 4 rulouri lungi, care se taie în bucăți de 5-6 cm.
Glazura:
Se topesc pe baie de abur 100 g ciocolată menaj + 2/3 linguri ulei.
Capetele rulourilor se înmoaie în ciocolată topită.
Se așează pe tava tapetată cu hârtie de copt și se dau la rece.
Rețeta asta super-faină am luat-o de la Laura Laurențiu, căreia îi mulțumesc.
- 100 g nuci măcinate fin (sau alune, migdale, etc)
- 2 foi de napolitană
- 100 g unt
- 80 g zahăr
-1 plic de zahăr vanilat
- 2 ouă întregi
- 200 g ciocolată menaj
- 2-3 linguri ulei
Preparare:
Crema:
Nucile se macină fin.
Ouăle întregi + zahărul + zahărul vanilat + untul bucățele + alunele se fierb pe abur 10 minute.
Se iau de pe foc și se adaugă 100 g ciocolată răzuită, se amestecă până când ciocolata se topește și se omogenizează perfect.
Foile:
Se pregătesc 3 șervete de bucătărie udate/stoarse, între care se așează cele 2 foi de napolitană, pentru a le înmuia și a le face modelabile (cca 10 minute).
Foile de napolitană se taie pe lungime, se unge fiecare cu 1/4 din crema rezultată și se rulează strâns, rezultând 4 rulouri lungi, care se taie în bucăți de 5-6 cm.
Glazura:
Se topesc pe baie de abur 100 g ciocolată menaj + 2/3 linguri ulei.
Capetele rulourilor se înmoaie în ciocolată topită.
Se așează pe tava tapetată cu hârtie de copt și se dau la rece.
Rețeta asta super-faină am luat-o de la Laura Laurențiu, căreia îi mulțumesc.
Vazusem de Sf Nicolae pe un site asa ceva, dar nu aveam timp sa fac, insa acum,pt Sf Ion (ziua fratelui) cautam...si...ma bucur ca v-am gasit pe dumneavoastra cu aceasta reteta! Sunteti o ,,enciclopedie,, - si profesoara talentata, si un bun manager, si o mama si sotie deosebita si...o gospodina desavarsita! Un model demn de urmat!
RăspundețiȘtergereCu mult drag si respect, Nicoleta (Constanta)...de la cursul LMT! :) SA AVETI UN AN LA FEL DE BUN CA DVS!
Esti mult prea buna, Nicolata! Ma bucur ca ti-am fost de folos. Iti doresc un An Nou fericit, cu sanatate si multe-multe bucurii. Te imbratisez :)
RăspundețiȘtergere