marți, 25 decembrie 2012

Crăciun 2012

Bucuria Crăciunului ne însoțește permanent, din copilărie. Sentimentul de împlinire e dat de reunirea familiei, de vocile colindătorilor, de mirosul scorțișoarei și/al sarmalelor, de globurile bradului și luminițele sărbătorești, de surprizele oferite și primite cu multă căldură.

Ca în fiecare an, Crăciunul a debutat cu colindul copiilor noștri dragi:
Tot ca în fiecare an, casa s-a umplut, în repetate rânduri de cete numeroase de colindători, dar spre deosebire de alți ani, noi nu am plecat la colindat în seara de Ajun.
Am pregătit o masă bogată pentru ziua de Crăciun când, conform tradiției, familia se reunește la noi acasă.


Aperitive:
- ouă umplute
- porumb cu maioneză
- răcitură (piftie)
- pastă de pește
- porcării: caltaboși afumați, jumări, cârnați afumați prăjiți
- salată de ceapă roșie
Ciorbă de cârnați
Sarmale cu afumătură
Prăjituri:
- cornulețe cu rahat
- bănuți cu nucă
- fursecuri trufe
- rulouri cu ciocolată
- negrese


2 comentarii:

  1. Mirela, cu asa activitate, ma mir ca ai mai reusit sa faci si poze ! Bravo ! An Nou Fericit, tie si celor dragi ! Te imbratisez !

    RăspundețiȘtergere
  2. Un an bun, Dani. La multi ani cu sanatate!

    RăspundețiȘtergere