Treceți la conținutul principal

Ciuperci Pleurotus

Am cumpărat și noi un sac de Pleurotus, pentru a vedea cum se comportă în condițiile pivniței: cca 12-14 grade C, lumină slabă - o fereastră nu prea mare.
Le-am udat și s-au pornit bine pe treabă.
prostia maximă a fost că la un moment dat mi-a venit ideea să ridicăm sacul în picioare, moment în care am strangulat (la propriu) coloniile de ciuperci.
Foarte bune sunt rețetele cu pleurotus, în mod special ciorba de ”burtă-pleurotus”!








Comentarii

  1. Deci, m ai omorat definitiv!
    De unde ai luat minunatia aia, de 2 ani ne gandim la o chestie din asta. Ador pleurotusul, mai ales ca nu mai mananc carne.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Myky, daca vrei iti trimit 1-2 saci, ii iau dintr-un satuc din apropiere, costa in jur de 13-14 lei/sac.
      Merge Dan la Bucuresti saptamana viitoare, vorbim.
      OK?

      Ștergere
  2. Se prevede o recolta frumoasa ! Bravo ! Pofta mare la ciuperci !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am pus si la congelator din ei, n-am reusit sa-i papam proaspeti pe toti :))

      Ștergere
  3. Cum mai doar 14 lei, pregatit gata?

    RăspundețiȘtergere
  4. Da mai, da! Si mie mi s-au parut extrem de ieftine.
    Iti cumpar?

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca nu este prea mare deranjul si daca nu vine miercuri(suntem la munca), as cam vrea, sarumana!

    RăspundețiȘtergere
  6. Inca nu stie daca va fi miercuri sau joi plecarea, te anunt.

    RăspundețiȘtergere
  7. de unde ati cumparat ca as dori si eu ,sunt de la tg-jiu si la noi nu se gasesc

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ardei iuţi cu ceapă şi gogonele

Reţeta aceasta este mai mult improvizată, căci eu pun fie ardei simpli, fie ardei tăiaţi, cu ceapă albă. Dintr-o discuţie cu vara mea din Germania, purtată în vară, când ne-am întâlnit la ţară, la părinţi, am reţinut că ea îi pune aşa. N-am făcut schimb de reţete, pur şi simplu am introdus într-un "sertărel", iar acum am pus-o în practică. Ingredientele sunt ochiometrice, eu am pus cam aşa: 250 g ardei iuţi 300-400 g ceapă albă 400-500 g gogonele 250 ml oţet 250 ml apă 250 g zahăr piper boabe frunze de ţelină 3 linguri sare grunjoasă, fără iod Preparare: Am spălat ardeii, i-am curăţat de seminţe şi i-am tăiat rondele. Ceapa curăţată am tăiat-o feliuţe destul de fine. Gogonelele bine spălate le-am feliat. Am amestecat protagonistele într-un lighean, le-am presărat cu 3 linguri de sare şi le-am lăsat aşa, mai bine de o oră. Lichidul: am dizolvat în apă zahărul, am adăugat oţetul, piperul, ţelina şi am fiert în clocot 15-20 minute. După ce s-a

Mâncărică de carne afumată cu cir de mămăligă și topșă

Această mâncărică este mai mult decât grozavă, iar mai bună decât o fac părinții mei, căci la asta se lucrează în echipă, nu cred să existe! :) Mâncărica de afumătură Ingrediente: - costițe de porc afumate - mușchi de porc afumat - cârnați de porc afumat - 2 linguri untură - apă rece - cir de mămăligă Preparare: Se taie costițele și mușchiul și se pun la fiert, când sunt aproape fierte, se adaugă cârnații tăiați.  Se prăjesc apoi în untură. Se adaugă cirul de mămăligă. Se mănâncă fierbinte, musai cu mămăligă. Topșa Ingrediente: Mămăliga: făină de porumb, de preferat de la moară, apă, sare Preparare: Se unge ușor tava cu ulei, se așează un strat de mămăligă, apoi unul de brânză, iar la final încă un strat de mămăligă. Se dă la cuptor. Cele două se servesc împreună, cu salată de varză acră. Merg foarte bine cu vin fiert, așa, ca de sezon.

Topcit cu cir de mămăligă

Deci asta e o mâncare pe care o ador, în special vara, când ajung câteva zile la ţară, la ai mei. Îmi aminteşte iremediabil de vremurile copilăriei, mă reîntoarce la matcă, îmi dă sentimentul de apartenenţă la neam şi ţară. Sunt o tradiţionalistă şi nu mă sfiiesc s-o recunosc! Prefer să fie gătită de mama, motiv pentru care o includ tot în categoria "comori din bucătăria mamei", chiar dacă e făcută în colaborare cu tata, ca şi încă vreo două-trei chestii de astea "din popor". Acum îmi dau seama că trebui să-i pozez pe autori, însă ca dovadă nu am decât o farfurie cu mâncare! Topcit cu cir  Ingrediente: 2-3 cepe mărişoare brânză un pic de ulei mărar cir de la mămăligă (zeama sau fiertură de mălai cu apă) Preparare: se căleşte ceapa până se înmoaie, fără a se arde defel se adaugă brânza frământată se lungeşte cu cir se sărează, după gust se înverzeşte cu mărar proaspăt sau congelat.