sâmbătă, 25 mai 2013

Dulceata de capsuni

Preparată după aceeași rețetă rapidă și bună ca și cea de frăguțezmeură sau mure 
Ingrediente:800 g zahăr / 1 kg de fructe
aspirină/salicilat

Preparare:
Fructele curăţate se pun la foc mic, iar din momentul în care dau în clocot, se lasă 10 minute.
Se adaugă zahărul, se mai lasă 7 minute, după primul clocot.
Se adaugă 3-4 aspirine zdrobite.
Se toarnă fierbinte în borcanele bine spălate şi fierbinţi şi ele, în urma sterilizării în cuptor.
Se închid capacele, se întorc cu fundul în sus, pentru cca 1/2 oră, apoi se readuc în poziţia normală.


2 comentarii:

  1. Ce bunatate!Eu le-am ratat anul acsta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am prins si eu un moment prielnic in luna mai, caci am ratat capsunile ani la rand.

    RăspundețiȘtergere