Din ciclul comorilor de aur ale bunicilor, prestate de mama mea: Găluşte cu păsat La ţară se cheamă găluşte, şi sunt mai mari decât sarmalele cu carne, deşi la noi în Ardeal, se fac mari toate! Ingrediente: 5-6 cepe mari 300-350 g păsat 100 g orez slăninuţă, jumeri 2-3 linguri untură de porc afumătură moare varza acră condimente: sare, piper, delikat cimbru uscat Preparare: Ceapa tăiată solzişori se căleşte în untură. Păsatul foarte bine spălat, în câteva ape, până când aceasta rămâne curată, la fel şi orezul, se adaugă peste ceapă. Se adaugă cimbrul şi se condimenteză. Se pune apă şi se lasă să fiarbă 25-30 minute. Se aleg frunze de varză mari, pregătite ca pentru sarmale (nervura principală îndepărtată). Se aşează umplutura şi se completează cu o jumară / bucăţică de slăninuţă şi se împachetează la fel ca sarmalele obişnuite. Se fierb cu afumătură, în apă + moare (zeamă de varză) la foc mic 4-5 ore. Se servesc fierbinţi.
Ce diferenta!
RăspundețiȘtergereLa mama era inflorit bujorul.
O feerie ! Imi place mult Tulipa turkestanica. O s-o tin minte, poate comand la toamna :)
RăspundețiȘtergereSi mie imi place.
ȘtergereAu inflorit felurite lalele,primavara asta, dar nu stiu ce se intampla, ca dispar de la un an la altul, pe altele le-am mai risipit prin gradina, unele din intamplare, altele in mod voit... mereu e diferit :))
Vreau sa intreb ceva, Mirela. Cum se pune sub header bara aia in care intra diverse categorii ( Bucatarie, Gradina samd ) . Daca as reusi sa decongestionez pagina principala, poate as reusi sa pun fotografiile mai mari ... Am tot cautat, da' singura nu m-am lamurit.
RăspundețiȘtergere1. Dai click pe Design (dreapta sus)
Ștergere2. click pe Pagini (stanga)
3. Alegi afisati paginile ca File principale.
Sper sa-ti fie de folos.
Superbe! Le ador, le ador, le ador!
RăspundețiȘtergere