luni, 6 mai 2013

Prajitura cu foi de napolitana

Blat:
Ingrediente:
- 6 albușuri
- 375 g zahăr pudră
- 375 g nucă prăjită tăiată
- 3 linguri de făină albă
- 1 praf de copt
- 1 foaie napolitană
Preparare:
Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul, se bat în continuare până se întăresc.
Se adaugă nuca prăjită, făina, praful de copt, se omogenizează amestecând ușor, cu lingura de lemn.
În tava tapetată cu hârtie de copt se așează foaia de napolitană, se toarnă compoziția de mai sus, se nivelează și se dă la cuptor, la foc potrivit pentru cca 20-25 minute.
Crema
Ingrediente:
- 1 budincă de vanilie
- 1 budincă de frișcă
- 800 ml lapte
- 300 g zahăr
- 5 plicuri zahăr vanilat
- 1 margarină Rama (250 g)
Preparare:
Se fierbe budinca în lapte, după primul clocot se adaugă zahărul și se amestecă până se îngroașă. După ce se ia de pe foc se adaugă zahărul vanilat și se lasă la răcit.
Margarina se freacă cu mixerul până se albește, apoi se amestecă și se omogenizează cu budinca rece.
Se întinde crema peste blat și se rade deasupra o ciocolată.
Se dă la rece și se taie a doua zi.


2 comentarii:

  1. Sa stii ca e foarte buna.
    E drept ca e bomba calorica, dar daca nu o fac la Paste, sigur ii sare randul in acel an :)

    RăspundețiȘtergere