luni, 22 iulie 2013

Conopida cu praz si maioneza

Pentru acestă rețetă formidabilă, îi sunt recunoscătoare Magdei Adina de pe al cărei blog m-am inspirat.
Am adaptat rețeta, în sensul că am folosit maioneza de 5 minute (la care nu mai pot renunța de când am descoperit-o și pe care o fac și cu mai puțin ulei, de data aceasta cu 200ml, în loc de 300) în locul celei clasice.
Pentru mine conopida cu maioneză era un amestec de buchețele de conopidă fiartă, cu maioneză, smântână și - obligatoriu - mărar, cam ca aici. E bună și așa, nu-i vorbă, dar rețeta asta o depășește tare pe precedenta!



Ingrediente:
- o conopidă
- maioneză rapidă dintr-un ou și  200ml ulei + 1 linguriță muștar + 1/2 linguriță sare + zeamă de la 1/2 lămâie
- 1 praz
- opțional: 1-2 linguri smântână/iaurt
Preparare:
Conopida, desfăcută în buchețele, verificată și bine spălată, se fierbe în apă cu un pic de lapte și un praf de sare. Se scurge de apă, se pasează, zdrobindu-se ușor buchețelele.
Partea albă a unui praz mijlociu se taie fin.
Se amestecă toate cele de mai sus, inclusiv maioneza și se adaugă 1-2 linguri de smântână (sau iaurt).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu