luni, 22 iulie 2013

Maioneza rapida (din ou intreg)


Una dintre marile descoperiri, în materie de bucătărie! De când am descoperit-o, nu mai pot renunța la ea, căci m-am îndrăgostit iremediabil! :))
Ingrediente:
- 1 ou întreg
- 300 ml ulei (merge și cu 200ml, dacă avem nevoie de mai puțină maioneză)
- 1 linguriță muștar
- 1/2 linguriță sare
- zeama unei 1/2 lămâi
Preparare:
În vasul blenderului se măsoară 300 ml ulei, se adaugă oul întreg, la temperatura camerei (scos din frigider din timp) și celelalte ingrediente.
Se introduce blenderul și se pornește, acționând constant, până când se întărește amestecul și maioneza este gata.


4 comentarii:

  1. Habar n-aveam ca se poate face si asa!
    M-ai facut tare dornica sa incerc!
    Multumesc de idee!

    RăspundețiȘtergere
  2. M-ai facut curioasa si pe mine :)

    RăspundețiȘtergere