marți, 23 iulie 2013

Omleta cu afumatura / Papara cu carne afumată


Mai bine zis, papară cu carne afumată! De preferat, costițe, mușchiuleț și cârnați afumați, păstrați în untură,la borcan! Cum astea s-au epuizat, noroc pe bucata de mușchiuleț găsită în congelator, căci plănuisem un mic-dejun țărănesc pentru duminică-dimineața!
Ingrediente:
- afumătură (carne, costițe, cărnați)
- ouă
- hașme (ceapă cu foi subțiri)
- un praf de sare
Preparare:
Carenea afumată tăiată bucăți de cca 1-1,5 cm grosime se pune la foc, acoperită de apă, până când fierbe, apoi se rumenește ușor în untură.
Ouăle se bat bine cu telul, se adaugă sarea și hașmele tocate mărunt.
Se toarnă peste  carnea friptă, se lasă să se rumenească, apoi se întoarce.
Se servește cu mămăliguță.
Am adăugat lângă nebunia asta hiper-calorică și brănză de vaci și smântână. A fost un mic dejun foarte gustos și consistent :).

2 comentarii:

  1. Arata demential!!!Mancare romaneasca....nebunie, la bunicii de la Brosteni-Suceava mancam asa ceva.Am ramas doar cu amintirea gustului/mirosului,nu mai pot savura bunatatea asta, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si pe mine ma duce cu gandul la copilarie, vacante la tara, bunici...

    RăspundețiȘtergere