Am mâncat la Timișoara niște dovlecei excepționali, cumpărați de Sorina de la o doamnă italiancă.
Am căutat rețete pe net, am găsit aici îi mulțumesc frumos Gabrielei, am mai adaptat, acum rămâne să văd ce-a ieșit, căci am pus 2 borcane mari, de 800 pe care le-am și dus în pivniță și unul mic de 400, pe care l-am lăsat în bucătărie, pentru a-l degusta.
Ingrediente:
- dovlecei mititei, tinerei
- oţet și apă în părți egale
- sare
- ulei
- usturoi
- condimente: boabe de piper, muştar, dafin, ienibahar, coriandru, cuișoare, frunze de dafin, etc.
- zahăr
Preparare:
Dovleceii se spală bine, fără a-i curăţa de coajă, se taie felii subțiri (2-3 mm) se presară cu sare şi se lasă așa o oră-două.
Marinata:
Se pune la fiert apă cu oţet în părţi egale, sare, condimente (am pus boabe de piper, câteva cuișoare și căteva frunze de dafin). Am adăugat 1 lingură de zahăr.
Am pus în vreo 3 ture feliile de dovlecei, lăsăndu-i să clocotească un pic, până își schimbă culoarea.
I-am scos și i-am lăsat la scurs, în strecurătoare.
Între timp, am sterilizat borcanele în cuptor.
Am așezat feliile de dovlecei scurse și am adăugat usturoi mărunțit, apoi un alt rând de dovlecei, iar usturoi, etc, îndesând frumos, dar nu agresiv :)
Deasupra am turnat ulei (de floarea-soarelui, căci nu am avut de măsline) am mai pus 1 cățel de usturoi și o mică crenguță de busuioc.
Sunt foarte-foarte curioasă de gust! Cei mâncați la Timișoara au fost excepționali. Știu sigur că aceia nu aveau usturoi.
Interesanta reteta, eu i-am pus la congelat, pentru ciorbita si chiftele.
RăspundețiȘtergereCum faci chiftelele?
ȘtergereTe tin la curent cu gustul.
asa le fac: http://mykybackyardgarden.blogspot.ro/2013/08/chiftele-de-dovlecei.html
RăspundețiȘtergere