sâmbătă, 3 august 2013

Sirop de zmeură făcut la rece




Ingrediente:
- 3 kg zmeură
- 1 l apă fierbinte
- 1kg zahăr tos / litru de sirop rezultat
- 1 linguriță de sare de lămâie / litru de sirop rezultat
Preparare:
Se pune apa la fiert, se toarnă fierbinte peste zmeură, se lasă până se răcorește, apoi se stoarce bine în tifon.
La fiecare l de sirop rezultat se adaugă 1 kg de zahăr tos + 1 linguriță de sare de lămâie.
Se amestecă foarte bine, până când se dizolvă zahărul.
Se păstrează în frigider și se consunmă în lunile de vară.
Are un gust excelent și o aromă inconfundabilă...

4 comentarii:

  1. Oare merge si cu mure, la mine zmeura a trecut?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, merge si cu mure, am facut vara trecuta.

      Ștergere
  2. Daca stiam nu le mai bagam la congelator.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred si eu ca are o aroma inconfundabila :) Dar zmeura e ceva extraterestru in zona noastra ... imi pun pofta in cui ...

    RăspundețiȘtergere