joi, 12 septembrie 2013

Hribi - conservare

Hribul este, după opinia mea, cea mai grozavă ciupercă din câte există! Gândindu-mă la gustul lor, primul adjectiv care îmi vine în minte este: de-li-ci-os! :)
Anul acesta a fost, într-adevăr, anul ciupercilor! Am cumpărat hribi în cantități mari, dar a găsit și Dan, în drumurile lui prin pădure.
 I-am curățat, i-am spălat bine și i-am tăiat felii, iar de seara până dimineața, au stat la scurs:
Apoi, i-am pus în pungi și i-am băgat la congelator:
Am pus doar un borcănel cu hribi marinați, opăriți în apă cu oțet, un pic de sare, foi de dafin, iar apoi am completat cu ulei.

2 comentarii:

  1. Eu ii cumpar uscati, pe-aici nu se gasesc decat cu greutate, eventual in padurile Pindului. As zice, ca imi plac mai mult decat carnea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna recolta!
    Am facut si eu hribi marinati, cu ceva ani in urma, ii foloseam la umpluturi (mai ales cea de iepure).

    RăspundețiȘtergere