duminică, 13 aprilie 2014

Lasagna cu carne tocată


Am pregătit lasagna într-o variantă mai clasică, cu  carne tocată și sos Bechamel.
David are dreptate, într-o oarecare măsură, întrebându-mă care e diferența între lasagna și burek-ul cu carne tocată, căci seamănă la aspect și într-o oarecare măsură și la gust! :)
Ingrediente:
Sosul de carne tocată:
- 500 g carne tocată amestec porc și vită
- 2-3 cepe
- 2-3 linguri de zarzavat sau morcov, țelină și ce-o mai fi, date pe răzătoare
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 200 ml suc de roșii
- sare, piper, boia de ardei
- cimbru
Preparare:
Ceapa tocată, presărată cu sare, se pune în tigaia cu ulei, se adaugă 1 linguriță de boia dulce de aredei. Se adaugă carnea tocată, se lasă la foc mic, până când ăși schimbă culoarea. Se condimentează după gust, se adaugă cimbru și bulionul de roșii. Se fierbe la foc mic circa o oră-o oră jumate.
Sosul alb / Bechamel
Ingrediente:
- 25 g unt
- 2 linguri făină albă
- 500 ml lapte
- sare, piper
Preparare:
Untul se topește pe foc, se adaugă făina și laptele, amestecând continuu, pentru a nu se forma cocoloașe. Se fierbe la foc mic, până când se îngroașă.
Asamblare:
Se unge cu unt o formă termorezistentă și se tapetează cu pesmet. Se pune pe fundul formei un strat de sos alb și se aranjează un rând de foi lasagna, apoi se întinde uniform carnea tocată. Continuăm cu alte foi lasagna, sos alb și peste el carne tocată. Deasupra închidem cu foi lasagna, turnăm sosul alb Bechamel pe toată suprafața, răzuim cașcaval și dăm la cuptor pentru 45-50 minute, la foc mare dacă e cu ventilator.
La final, pentru a se rumeni frumos preparatul, mutăm pe șina de sus pentru 5-7 minute.


4 comentarii:

  1. Burek n-am mancat, nu stiu ce e. Aici se cheama burek niste placinte rulate umplute cu diverse si prajite in ulei. Cred ca a iesit tare buna, in poza arata apetisanta :) Eu nu prea fac lasagna decat cu foi de casa, mi-e teama, ca nu se inmoaie foile de gata, fiindca am patit-o la prima experienta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Burekul e cu foi fine de placinta, cu carne tocata http://curcubeul-incert.blogspot.ro/2010/11/burek-cu-carne.html sau cu telemea si branza de vaci http://curcubeul-incert.blogspot.ro/2010/11/burek-cu-telemea.html pe care le mancam cu mare placere.
      Dani, eu nu sunt buna prietena cu sucitorul, nu am indemanarea necesara, de aceea fac cu foi de cumparat. Daca tu le poti face, cu siguranta ca sunt mai gustoase! :)

      Ștergere
  2. Fooarte bine arata si asa mi ai dat o idee pentru cand ma intorc acasa, doar ca eu o sa o prepar cu ciuperci.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Myky, cu ciuperci trebuie sa fie foarte bun, cu siguranta!

      Ștergere