duminică, 12 aprilie 2015

Friptură de miel


Fiptura de anul acesta a fost de tip „old school”, crestată și împănată cu slăninuță și usturoi, sărată și piperată, fără marinate și alte chestii sofisticate. Înainte de o a băga la cuptor, am adăugat un sos.
Ingrediente:
- cele două pulpe de miel
- 10-12 feliuțe de slăninuță, tăiate subțirel
- 5-6 căței de usturoi
- sare și piper
Sos:
- 1 lingură muștar
- 1/2 linguriță cimbru uscat
- 2-3 linguri ulei
- 1/2 ceașcă vin alb
Preparare:
Pulpele de miel crestate pe ambele părți se împănează cu slăninuță și felii de usturoi, se sărează, se piperează și se lasă la rece peste noapte.
Înainte de a pune fruptura la cuptor, se stropește cu un sos format din muștar, sare, cimbru, ulei, vin alb.
Se acoperrră cu folie de aluminiu și se lasă la cuptor circa 1 oră.
Se descoperă și se mai lasă la cuptor 20-30 minute.
Se poate servi cu cartofi copți, cu saltă orientală, cu ciuperci, sau pur și simplu...simplă!
Noi am servit-o cu sos tzatziki, dar și cu hrean.



4 comentarii:

  1. Arata fain de tot ! Cred ca a fost si foarte buna !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost, a fost, dar am avut si companie placuta, am fost cu totii in jurul mesei de Paste! Ce-ti poti dori mai mult? :)

      Ștergere
  2. Gusturile simple sunt intotdeauna cele mai bune. Noi punem doar sare groasa, piper negru si oregano uscat. Si bineinteles tzatziki sau sos de iaurt :) Dar neaparat e nevoie de companie la fript si la masa, e ingredientul cel mai important :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, Dani! :)
      In orice caz, iti sunt recunoscatoare pentru reteta sosului tzatziki! :)

      Ștergere