duminică, 12 aprilie 2015

Ouă de Paște

Hristos a înviat!
Deoarece suntem fericiții posesori a șapte găinușe hărnicuțe, am decis, ca în fiecare an, să vopsesc ouăle în coji de ceapă, desigur tot din grădină, așadar bio 100%!
Cum procedărm:
- spălăm bine coaja ouălor
- le fierbem la foc mic, cu un pic de sare, pentru a nu se sparge (mereu fierb mai multe, cele care au coaja cu mici defecte sau se sparg, devin ouă umplute sau ăși găsesc locul în drobul de miel)
- cojile de ceapă le înmoi în apă caldă și le așez de jur împrejurul ouălor
- ouăle învelite în coji de ouă le așez într-un ciorap, pe care îl leg la capete
- într-o cratiță pun apă la fiert și așez ouăle învelite, le mai las circa 5 minute
- fierbinți, se desfac din coji și se ung cu slănină,pentru a le da luciu


Mama  a dorit însă să facă și ouă roșii, cu frunzulițe. Astea au un pic de colorant, dar, dat fiind faptul că fierbem ouăle înaninte, stau doar câteva minute în soluția colorată.
Procedura este asemănătoare, doar că pe coaja caldă se lipesc frunzulițe cât mai frumoase și cât de bine le putem întinde.

2 comentarii:

  1. Ouale arata intr-un mare fel!
    Si noi am colorat tot cu ceapa, dar ideea cu ceapa in ciorap e geniala. Pupici multi si inca odata Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti plac, stiu ca esti adepta naturalului 100%! :)

      Ștergere