luni, 20 aprilie 2015

Pasca cu branza de vaci

Reteta asta e mai noua, inspirata dupa cea a Jamilei, caci pana anul trecut o faceam altfel. Este foarte buna, consistenta si un pic grea, dar cumva...adevarata! O prefer mai vechii mele retete.
Ingrediente:
- 700 g brânză de vaci
- 6 ouă
- 400 ml smântână
- 200 g zahăr
- 4 linguri gris
- 4 linguri făină albă
- 200 g stafide
- semințele unei păstăi de vanilie sau 2-3 plicuri de zahăr vanilat
Preparare:
Ouăle întregi se mixează cu zahărul.
Se adaugă brânza de vaci și se omogenizează foarte bine.
Se adaugă untul la temperatura camerei, încorporându-se bine.
Se adaugă făina și se amestecă foarte bine. Se continuă cu încorporarea grișului.
Se adaugă smântâna, amestecându-se din nou, foarte bine.
Se adaugă stafidele și se încorporează.
În forma de teflon cu inel, umezită cu apă și tapetată cu hârtie de copt, se toarnă compoziția de mai sus, se nivelează frumos și se dă la cuptorul preîncălzit la maximum.
Se coace cca o oră, apoi se scoate, se așează pe grătar și se lasă la răcit.
Se scoate din formă și când e rece complet, se taie.
Pont:se amestecă de fiecare dată foarte-foarte bine având grijă se să omogenizeze ingredientele, dupa fiecare dintre ele!!!



2 comentarii:

  1. Mi-ai facut o pofta!
    Am facut si noi din cea fara blat. Foarte buna!

    RăspundețiȘtergere