luni, 20 aprilie 2015

Pasca cu cacao si branza de vaci


O alte reteta inspirata de Jamila, o reteta de exceptia, foarte buna, mi-e grea sa decid care dintre ele este mai buna: aceasta sau cea simpla?!
Blatul cu cacao
Ingrediente:
- 200g făină albă
- 200 g zahăr
- 200 g unt
- 100 ml lapte
- 35 g cacao
- 4 ouă
- 1 praf sare
- 1 praf de copt
- 1 esență de rom
Preparare:
Untul, aflat la temperatura camerei, se mixează bine cu zahărul, până devine cremos.
Se adaugă cele 4 ouă, pe rând, romul, laptele la temperatura camerei, se încorporează toate.
Se adaugă pe rând ingredinetele solide:  făina, cacao, praf de copt, sarea. Se amestecă cu mixerul la viteză mică, Trebuie să fie foarte bine omogenizat.
În forma cu iinel, tapetată cu hârtie de copt, se toarnă compoziția, se nivelează și se introduce în cuptorul preîncălzit, pentru 20-25 de minute, până când blatul se întărește ușor deasupra.
Între timp se prepară umplutura.
Ingrediente:
- 700 g brânză de vaci grasă
- 200 ml smântână
- 250 g zahăr
- vanilie sau zahăr vanilat
- 2 ouă
- 150 g făină
- 100 g unt
- coajă rasă de lămâie
- 100 g stafide
Preparare:
Untul și zahărul se mixează bine, se adaugă brânza de vaci, ouăle și smântâna, amestecând foarte bine după fiecare ingredient. Trebuie să rezulte un amestec foarte omogen.
Se adaugă făina, stafidele, răzătura de lămâie, vanilia și se amestecă din nou foarte bine.
S scoate blatul din cutor, se lasă câteva minute, apoi se toarnă crema de brânză, se nivelează și se dă la cuptor, la foc mare, pentru 50-60 mnute.
După ce s-a copt, se scoate, se lasă la răcit, iar când s-a răcit complet, se scoate din formă. Se taie înainte de-a se servi.




Un comentariu: