Ingrediente:
- 300 g făină albă
- 300 g telemea
- 1 cutie porumb dulce
- 150 g smântână
- 2-3 ouă
- 100 ml lapte
- 1 praf copt
- 75 g unt topit / ulei
- pătrunjel, mărar, hașme, etc.
- 1 praf sare (opțional)
Mod de preparare:
Făina se pune într-un bol, se adaugă telemeaua rasă, praful de copt,+/- sare.
Se amestecă ușor.
Se adaugă laptele, smântâna, ouăle întregi și untul topit (uleiul). În aceastaă variantă am folosit ulei, dar recomand untul, pentru frăgezime și textură (uleiul usucă/întărește porumbul)
Se amestecă foarte bine, până obținem un amestec omogen.
Se adaugă plantele aromatizante și porumbul. De data aceasta am adăugat hașmele fin tăiate, căci tufa splendidă mi-a atras atenția, iar frunzele sunt fragede și apetisante.
- 300 g făină albă
- 300 g telemea
- 1 cutie porumb dulce
- 150 g smântână
- 2-3 ouă
- 100 ml lapte
- 1 praf copt
- 75 g unt topit / ulei
- pătrunjel, mărar, hașme, etc.
- 1 praf sare (opțional)
Mod de preparare:
Făina se pune într-un bol, se adaugă telemeaua rasă, praful de copt,+/- sare.
Se amestecă ușor.
Se adaugă laptele, smântâna, ouăle întregi și untul topit (uleiul). În aceastaă variantă am folosit ulei, dar recomand untul, pentru frăgezime și textură (uleiul usucă/întărește porumbul)
Se amestecă foarte bine, până obținem un amestec omogen.
Se adaugă plantele aromatizante și porumbul. De data aceasta am adăugat hașmele fin tăiate, căci tufa splendidă mi-a atras atenția, iar frunzele sunt fragede și apetisante.
Se repartizează în forme (tapetate cu hărtie de copt) și se coace 40-50 minute în cuptorul preîncălzit.
Un aperitiv sărat, adaptat după rețeta Jamillei, care ne-a fost pe plac instantaneu și pe care l-am adaptat în mai multe variante.
Pentru că tăvile mele sunt mai mari, am folosit cantități 1+1/2.
Pentru că tăvile mele sunt mai mari, am folosit cantități 1+1/2.
Comentarii
Trimiteți un comentariu