sâmbătă, 14 octombrie 2017

Dulceata de ardei iuți, varianta 2



O minunată rețetă de dulceață de ardei iuți, mai  fină decât cea pe care o știam, deoarece are o consistență faină și o culoare demențială!
Ingrediente:
Pentru pastă:
500 g ardei iuți roșii
2-3 gogoșari roșii
Se curăță de cotoare și semințe, se taie fin, sa dde dau prin mașina de tocat, ori prin robot.
Pentru sirop:
500 ml oțet
500 g zahăr
Preparare:
Se pune la fiert siropul de zahăr cu oțet, într-o cratiță cu fundul gros (tuci) și se fierb în clocote vreo 5-10 minute.
Se adaugă pasta de ardei și fierbe la foc mic c circa 30 minute, până ce se evaporă oțetul și capătă o consistență semisolidă.
Se toarnă fierbinte în borcanele spălate și sterilizate în cuptor.
Se închid, se întorc pe capac, apoi se așează în poziție normală.
Se servește la fripturi, la pizza, ori ca și adaos de condiment iute în orice mâncare.
Adatată după reteta de aici.




3 comentarii:

  1. La acesta reteta, eu am mai adaugat 250 gr zmeura. A iesit nemaipomenit de gustoasa si aromata.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am bifat reteta ta pentru anul viitor. Anul asta nu mai fac conserve. Am umplut rafturile in camara. Merci !

    RăspundețiȘtergere