vineri, 20 octombrie 2017

Gogonele în saramură


Ingrediente:
- gogonele
- frunze de dafin
- boabe de piper
- boabe de muștar
- tulpini de mărar

Pentru saramură
- la fiecare l de apă, se adaugă 30 g sare neiodată și, opțional, o linguriță de zahăr

Preparare:
În borcanele bine spălate, am pus 2-3 foi de dafin, boabele de muștar și de piper.
Gogonelele bine spălate, curățate de codițe, se așează frumos, în borcane.
Se pune la fiert saramura, în proporțiile 1 l apă : 1 lingură sare (30g) : +/- 1 linguriță zahăr
După ce au fiert circa 5 minute în clocot, se stinge focul și se lasă câteva momente, pentru a se răcori ușor.
Se toarnă cald peste gogonelele frumos așezate în borcan.
Se adaugă crenguțe de mărar uscate și, opțional, 1 ardei iute.
Se închid cu capce și se așează în pivniță.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu