O supă-ccremă delicioasă, fină și rafinată, adaptată după rețeta de aici
Ingrediente:
500 g ceapă albă
100 g unt + 1 lingură ulei
400 ml lapte
200-300 ml apă
200 ml smântână dulce de gătit
condimente
facultativ: cozi verzi de hașme
Pentru crutoane: pâine, ulei de măsline, brânză Cedar
Preparare:
Ceapa curățată se toacă fin și se înăbușe în untul amestecat cu stropul de ulei, până când se înmoaie.
Se adaugă laptele și apa, sarea și alte condimente. Se lasă la foc mic până când fierbe totul foarte bine.
Se pasează bine cu blenderul, apoi se adaugă smântâna dulce și se mai dă câteva clocote.
Eu am adăugat o idee de scorțișoară măcinată și piper, am citit că ar merge coriandru, însă nu aveam.
Se pregăresc crutoanele de pâine prăjită, pe care se adaugă Cedar ras.
Se poate asezona cu cozi verzi de hașme proaspete.
Ingrediente:
500 g ceapă albă
100 g unt + 1 lingură ulei
400 ml lapte
200-300 ml apă
200 ml smântână dulce de gătit
condimente
facultativ: cozi verzi de hașme
Pentru crutoane: pâine, ulei de măsline, brânză Cedar
Preparare:
Ceapa curățată se toacă fin și se înăbușe în untul amestecat cu stropul de ulei, până când se înmoaie.
Se adaugă laptele și apa, sarea și alte condimente. Se lasă la foc mic până când fierbe totul foarte bine.
Se pasează bine cu blenderul, apoi se adaugă smântâna dulce și se mai dă câteva clocote.
Eu am adăugat o idee de scorțișoară măcinată și piper, am citit că ar merge coriandru, însă nu aveam.
Se pregăresc crutoanele de pâine prăjită, pe care se adaugă Cedar ras.
Se poate asezona cu cozi verzi de hașme proaspete.
Comentarii
Trimiteți un comentariu