vineri, 4 februarie 2011

Prăjitură desteapta - cremeş fals

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 1 l lapte
  • 1 pachet unt
  • 300 g zahăr
  • 10 linguri făină
  • 5 plicuri zahăr vanilat

Preparare:
Se topeşte la foc mic untul + zahărul + -4 linguri de lapte


Se încorporează gălbenuşurile, rezultând un soi de maioneză.
Într-un vas suficient de mare se adaugă 10 linguri de făină şi 1 litru de lapte fiert şi răcit.
La final se adaugă albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi se amestecă uşor, cu o ligură de lemn.

Se coace în tava tapetată cu hărtie: 45 de minute la foc mediu, apoi ultimele 5-10 minute, la foc tare.
Se pudrează imediat cu zahăr amestecat cu zahăr vanilat.



PS: Iubesc reţeta asta, o fac de foarte multă vreme, însă n-am reuşit să dezleg misterul zahărului vanilat: cică ar fi nevoie de 5 plicuri, dar nu am notat unde şi când! :))) Din acest motiv, le împart frăţeşte între compoziţie şi pudra de deasupra! 

3 comentarii:

  1. Am salvat-o, vineri o încerc, pruncul adoră cremeşul deci, de bună seamă şi varianta asta. Mulţam.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa ai in vedere ultimele minute la foc tare!!!
    Sa va fie de bine. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am notat întocmai! O sa vin cu dovezi :D

    RăspundețiȘtergere