Ingrediente:
Preparare:
Se topeşte la foc mic untul + zahărul + -4 linguri de lapte
Se încorporează gălbenuşurile, rezultând un soi de maioneză.
Într-un vas suficient de mare se adaugă 10 linguri de făină şi 1 litru de lapte fiert şi răcit.
La final se adaugă albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi se amestecă uşor, cu o ligură de lemn.
PS: Iubesc reţeta asta, o fac de foarte multă vreme, însă n-am reuşit să dezleg misterul zahărului vanilat: cică ar fi nevoie de 5 plicuri, dar nu am notat unde şi când! :))) Din acest motiv, le împart frăţeşte între compoziţie şi pudra de deasupra!
- 8 ouă
- 1 l lapte
- 1 pachet unt
- 300 g zahăr
- 10 linguri făină
- 5 plicuri zahăr vanilat
Preparare:
Se topeşte la foc mic untul + zahărul + -4 linguri de lapte
Se încorporează gălbenuşurile, rezultând un soi de maioneză.
Într-un vas suficient de mare se adaugă 10 linguri de făină şi 1 litru de lapte fiert şi răcit.
La final se adaugă albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi se amestecă uşor, cu o ligură de lemn.
Se coace în tava tapetată cu hărtie: 45 de minute la foc mediu, apoi ultimele 5-10 minute, la foc tare.
Se pudrează imediat cu zahăr amestecat cu zahăr vanilat.
PS: Iubesc reţeta asta, o fac de foarte multă vreme, însă n-am reuşit să dezleg misterul zahărului vanilat: cică ar fi nevoie de 5 plicuri, dar nu am notat unde şi când! :))) Din acest motiv, le împart frăţeşte între compoziţie şi pudra de deasupra!
Am salvat-o, vineri o încerc, pruncul adoră cremeşul deci, de bună seamă şi varianta asta. Mulţam.
RăspundețiȘtergereSa ai in vedere ultimele minute la foc tare!!!
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine. :)
Am notat întocmai! O sa vin cu dovezi :D
RăspundețiȘtergere