Din ciclul comorilor de aur ale bunicilor, prestate de mama mea: Găluşte cu păsat La ţară se cheamă găluşte, şi sunt mai mari decât sarmalele cu carne, deşi la noi în Ardeal, se fac mari toate! Ingrediente: 5-6 cepe mari 300-350 g păsat 100 g orez slăninuţă, jumeri 2-3 linguri untură de porc afumătură moare varza acră condimente: sare, piper, delikat cimbru uscat Preparare: Ceapa tăiată solzişori se căleşte în untură. Păsatul foarte bine spălat, în câteva ape, până când aceasta rămâne curată, la fel şi orezul, se adaugă peste ceapă. Se adaugă cimbrul şi se condimenteză. Se pune apă şi se lasă să fiarbă 25-30 minute. Se aleg frunze de varză mari, pregătite ca pentru sarmale (nervura principală îndepărtată). Se aşează umplutura şi se completează cu o jumară / bucăţică de slăninuţă şi se împachetează la fel ca sarmalele obişnuite. Se fierb cu afumătură, în apă + moare (zeamă de varză) la foc mic 4-5 ore. Se servesc fierbinţi.
La multi ani! Ce varsta frumoasa! Ce baiat bun si frumos! Sa-ti fie drumul lin si presarat cu reusite, sa fii iubit, sa fii sanatos si bucuros si de stele ocrotit!
RăspundețiȘtergereSa va bucurati cu totii pe langa el si cu el!
LA multi ani!
Sa va traiasca ! Sa fie norocos si fericit si sa reuseasca in toate !
RăspundețiȘtergereCe baiat mare ai, Mirela !!!
Saru'mana, fetelor! Vorbele frumoase si gandurile bune mi-au umezit ochii.
RăspundețiȘtergereVa imbratisez si va doresc multe bucurii ce la ai vostri. :)
Niciodata nu-i prea tarziu...la multi ani..multi si buni!
RăspundețiȘtergereMirela,seamana cu tine perfect...doar la inaltime te-a depasit "putin"!!!
Multumesc frumos, Lala! :)
RăspundețiȘtergereLa multi ani, Mirela, pentru Andrei. Sa-i fie lin si luminat. Iar anul asta sa fie plin de reusite. Tu stii ca ne gandim mereu la voi.
RăspundețiȘtergereMultumim mult, Ozi! Sa aveti si voi parte de reusite.
ȘtergereImbratisari :)
Sa-i fie drumul lin si luminat... scuze... emotiile.
RăspundețiȘtergere