Reţeta aceasta este mai mult improvizată, căci eu pun fie ardei simpli, fie ardei tăiaţi, cu ceapă albă.
Dintr-o discuţie cu vara mea din Germania, purtată în vară, când ne-am întâlnit la ţară, la părinţi, am reţinut că ea îi pune aşa. N-am făcut schimb de reţete, pur şi simplu am introdus într-un "sertărel", iar acum am pus-o în practică.
Ingredientele sunt ochiometrice, eu am pus cam aşa:
250 g ardei iuţi
300-400 g ceapă albă
400-500 g gogonele
250 ml oţet
250 ml apă
250 g zahăr
piper boabe
frunze de ţelină
3 linguri sare grunjoasă, fără iod
Preparare:
Am spălat ardeii, i-am curăţat de seminţe şi i-am tăiat rondele.
Ceapa curăţată am tăiat-o feliuţe destul de fine.
Gogonelele bine spălate le-am feliat.
Am amestecat protagonistele într-un lighean, le-am presărat cu 3 linguri de sare şi le-am lăsat aşa, mai bine de o oră.
Lichidul: am dizolvat în apă zahărul, am adăugat oţetul, piperul, ţelina şi am fiert în clocot 15-20 minute.
După ce s-a
Ce bine-arata pe fond de zapada ! Minunate ! Ce-mi place, cum o ai pe cea mov in cosulet ...
RăspundețiȘtergere:)) Sunt singurele plante inflorite in anotimpul asta!
ȘtergereFoarte frumoase,la prima vizionare am zis uite ce frumoase sunt,dar nu pentru mine,apoi la a doua trecere am citit ca nu sunt asa pretentioase, nu le place lumina puternica ,inseamna ca pot sa am si eu asa ceva la geamul meu care are soare putin doar dimineata.
RăspundețiȘtergereAsa ma bucur ca am dat de postarea ta ,mi-ai dat curaj sa cumpar aceste minunatii,pe care le admiram mereu dar ziceam ca la mine nu pot creste.
Succes in tot ceea ce faci!
Da, realmente sunt plante de apartament, deci nu ezita!
ȘtergereAdevarat ca iarna nu sunt foarte-incarcate, dar la fel de adevarat e si faptul ca nu le-am administrat niciodata ingrasaminte.