duminică, 25 martie 2012

Cartofi & costita (kaiser) la cuptor

O reţetă interesantă, mâncată de Andrei, gătită de două domnişoare drăguţe, pentru doi cavaleri :). Reconstituită şi pregătită de mine, în tandem cu Andi.
Ingrediente:
- cartofi
- 1-2 linguri ulei
- sare, piper, boia de ardei
- condimente / aromatice: oregano, şofran, chili, etc.
- kaiser, şuncă, etc.
Preparare:
Cartofii bine spălaţi, se taie rondele de cca 2-3 mm grosime, se condimentează şi se pun la cuptor, în tava mare unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt.
Cartofii se întorc, se mai lasă puţin, iar apoi se aşează deasupra feliile de kaiser.
Cred că la început ar fi ideal să acoperim cu folie cartofii, ceva nu a mers chiar cum mi-aş fi dorit, ori se face cu cartofi noi această reţetă.
Nu e rea, merită încercată.
Am servit cu sos tzatziki, supă reţeta luată de la Dani.

2 comentarii:

  1. Imi place, ca ai lasat cartofii cu coaja. Eu n-am produse din astea aici, lumea nu stie ce-i aia slanina ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie facuta cu cartofi noi, coaja e mai subtire.

    RăspundețiȘtergere