Din ciclul comorilor de aur ale bunicilor, prestate de mama mea: Găluşte cu păsat La ţară se cheamă găluşte, şi sunt mai mari decât sarmalele cu carne, deşi la noi în Ardeal, se fac mari toate! Ingrediente: 5-6 cepe mari 300-350 g păsat 100 g orez slăninuţă, jumeri 2-3 linguri untură de porc afumătură moare varza acră condimente: sare, piper, delikat cimbru uscat Preparare: Ceapa tăiată solzişori se căleşte în untură. Păsatul foarte bine spălat, în câteva ape, până când aceasta rămâne curată, la fel şi orezul, se adaugă peste ceapă. Se adaugă cimbrul şi se condimenteză. Se pune apă şi se lasă să fiarbă 25-30 minute. Se aleg frunze de varză mari, pregătite ca pentru sarmale (nervura principală îndepărtată). Se aşează umplutura şi se completează cu o jumară / bucăţică de slăninuţă şi se împachetează la fel ca sarmalele obişnuite. Se fierb cu afumătură, în apă + moare (zeamă de varză) la foc mic 4-5 ore. Se servesc fierbinţi.
vai ce-mi plac cei bicolori! si primul e asa catifelat!
RăspundețiȘtergereBicolorul e chiar tricolor, caci are alb-galben-roz.
ȘtergereE un trandafir superb, miroase incantator, iar virajul culorilor e spectaculos. In plus, nu exista 2 flori identice.
Splendizi ! Si desi tricolorul e mai spectaculos, parca tot la micul trandafir de velur imi sta inima ... are o culoare ametitoare. Bravo !
RăspundețiȘtergereDa, da, e sublim. Pacat ca nu-i pot prinde exact nuanta in poze. E grena inchis.
Ștergere