Reţeta aceasta este mai mult improvizată, căci eu pun fie ardei simpli, fie ardei tăiaţi, cu ceapă albă.
Dintr-o discuţie cu vara mea din Germania, purtată în vară, când ne-am întâlnit la ţară, la părinţi, am reţinut că ea îi pune aşa. N-am făcut schimb de reţete, pur şi simplu am introdus într-un "sertărel", iar acum am pus-o în practică.
Ingredientele sunt ochiometrice, eu am pus cam aşa:
250 g ardei iuţi
300-400 g ceapă albă
400-500 g gogonele
250 ml oţet
250 ml apă
250 g zahăr
piper boabe
frunze de ţelină
3 linguri sare grunjoasă, fără iod
Preparare:
Am spălat ardeii, i-am curăţat de seminţe şi i-am tăiat rondele.
Ceapa curăţată am tăiat-o feliuţe destul de fine.
Gogonelele bine spălate le-am feliat.
Am amestecat protagonistele într-un lighean, le-am presărat cu 3 linguri de sare şi le-am lăsat aşa, mai bine de o oră.
Lichidul: am dizolvat în apă zahărul, am adăugat oţetul, piperul, ţelina şi am fiert în clocot 15-20 minute.
După ce s-a
vai ce-mi plac cei bicolori! si primul e asa catifelat!
RăspundețiȘtergereBicolorul e chiar tricolor, caci are alb-galben-roz.
ȘtergereE un trandafir superb, miroase incantator, iar virajul culorilor e spectaculos. In plus, nu exista 2 flori identice.
Splendizi ! Si desi tricolorul e mai spectaculos, parca tot la micul trandafir de velur imi sta inima ... are o culoare ametitoare. Bravo !
RăspundețiȘtergereDa, da, e sublim. Pacat ca nu-i pot prinde exact nuanta in poze. E grena inchis.
Ștergere