Reţeta aceasta este mai mult improvizată, căci eu pun fie ardei simpli, fie ardei tăiaţi, cu ceapă albă.
Dintr-o discuţie cu vara mea din Germania, purtată în vară, când ne-am întâlnit la ţară, la părinţi, am reţinut că ea îi pune aşa. N-am făcut schimb de reţete, pur şi simplu am introdus într-un "sertărel", iar acum am pus-o în practică.
Ingredientele sunt ochiometrice, eu am pus cam aşa:
250 g ardei iuţi
300-400 g ceapă albă
400-500 g gogonele
250 ml oţet
250 ml apă
250 g zahăr
piper boabe
frunze de ţelină
3 linguri sare grunjoasă, fără iod
Preparare:
Am spălat ardeii, i-am curăţat de seminţe şi i-am tăiat rondele.
Ceapa curăţată am tăiat-o feliuţe destul de fine.
Gogonelele bine spălate le-am feliat.
Am amestecat protagonistele într-un lighean, le-am presărat cu 3 linguri de sare şi le-am lăsat aşa, mai bine de o oră.
Lichidul: am dizolvat în apă zahărul, am adăugat oţetul, piperul, ţelina şi am fiert în clocot 15-20 minute.
După ce s-a
Crăciun fericit să ai, că bunătăți și frumuseți văd că ai pregătit :D
RăspundețiȘtergereMultumesc la fel, Arcadia! :)
RăspundețiȘtergereHo, ho, ho!
RăspundețiȘtergereDe la drum lung
incercat-am sa ajung
si la tine-n batatura
sa iti fac o uratura:
Sa iti fie casa casa
pe cat esti tu de frumoasa
si la suflet si la chip,
sa ai bani pe cat nisip
poti gasi pe litoral
viata sa iti fie bal,
usoara cu veselie,
raze blande de la soare
sa primesti oricand doresti
si cand fi-vei soacra mare
toate sa le dovedesti.
Gata, ajunge nu mai zic
La multi ani si ...un pupic!
Ilinca, esti grozava! :)))
RăspundețiȘtergereMultumescu-ti de urari,
caci acum de sarbatori,
mi-au luat piatra de pe umeri! :))