Aceasta este o reteta clasica, preparat de mama mea, sa-mi traiasca!
Umplutura se prepara astfel:
- 4-5 cepe, tocate marunt se calesc in ulei, cu putina boia de ardei.
- Se adauga 100 g orez si 200 ml apa
- Se lasa sa fiarba 5 minute
- Se ia de pe foc si se adauga condimente: piper, sare, cimbru, marar si optional Vegeta/Delikat
- Se adauga carnea tocata, se amesteca bine
Frunzele se pregatesc astfel:
- Daca e varza acra se taie nervura principala
- Daca e varza dulce se oparesc in apa fierbinte, se taie nervura
Se impacheteaza.
Se fierb in oala pe fundul careia se pune untura sau ulei si varza tocata marunt, apoi se aseaza frumos sarmalele.
Deasupra se aseaza tot varza tocata.
Se adauga apa pana la nivelul sarmalelor.
Se fierb 1 1/2 - 2 ore, iar spre final se adauga suc de rosii / bulion
Umplutura se prepara astfel:
- 4-5 cepe, tocate marunt se calesc in ulei, cu putina boia de ardei.
- Se adauga 100 g orez si 200 ml apa
- Se lasa sa fiarba 5 minute
- Se ia de pe foc si se adauga condimente: piper, sare, cimbru, marar si optional Vegeta/Delikat
- Se adauga carnea tocata, se amesteca bine
Frunzele se pregatesc astfel:
- Daca e varza acra se taie nervura principala
- Daca e varza dulce se oparesc in apa fierbinte, se taie nervura
Se impacheteaza.
Se fierb in oala pe fundul careia se pune untura sau ulei si varza tocata marunt, apoi se aseaza frumos sarmalele.
Deasupra se aseaza tot varza tocata.
Se adauga apa pana la nivelul sarmalelor.
Se fierb 1 1/2 - 2 ore, iar spre final se adauga suc de rosii / bulion
Comentarii
Trimiteți un comentariu