Ingrediente:
- 6 ouă
- 10 linguri zahăr (6+4)
- 6 linguri făină albă
- 6 linguri ulei
- 2 linguri iaurt
- 1 lingură semințe de mac
- coajă de lămâie
- 50-75 g unt
- fructe
Preparare:
Fundul tăvii de chec se tapetează gros cu un, se presară cu 4 linguri de zahăr tos, apoi se așează piersicile tăiate și afinele. Se dă la cuptor câteva minute, până când fructele devin lucioase. Tava se scoate și se lasă să se răcească ușor.
Albușurile se bat spumă, până se întăresc, se adaugă 6 linguri de zahăr și se bat din nou, până rezultă o spumă tare.
Gălbenușurile + uleiul + iaurt se amestecă. Se toarnă peste albușuri, apoi se amestecă ușor cu făina și semințele de mac.
Se coace în cuptorul încins la maxim, primele 20 de minute la foc tare, apoi încă 20-30 minute la foc mediu.
Se răstoarnă fierbinte din formă, existând riscul caramelizării zahărului cu fructele de pe fundul tăvii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu