Ingrediente:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr tos
- 6 linguri ulei
- 2-3 linguri iaurt
- 6 linguri făină albă
- 3-4 linguri pesmet
- un praf sare
- coajă rasă de lămâie
- afine
Preparare:
Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și 1 lingură zeamă lămâie, apoi se bat din nou, până se întăresc.
Gălbenușurile+uleiul+iaurtul se amestecă, se adaugă peste albușurile bătute spumă.
Se adaugă făina, pesmetul și se amestecă ușor.
Jumătate din compoziție se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt, se adaugă afinele, apoi se toarnă cealaltă jumătate de aluat.
Se coace primele 20 minute la foc tare, apoi - în funcție de cuptor - încă 20-30 minute la foc mediu.
Comentarii
Trimiteți un comentariu