Treceți la conținutul principal

Gradina 2014

Primavara aceasta am facut cateva achizitii frumoase pentru grădină, le-am plantat și totul pare să meargă bine. Pentru că ceea ce e scris e sfânt, voi aduna în acest post toate noutățile, cu gândul la momentul înfloririi, ori la cel al bilanțului, când lucrurile se vor complica tare mult și totul e greu de recunoscut ori reconstituit! :)
În martie, am făcut 2 comenzi la http://www.sweetgarden.ro/.
Prima comandă a inclus 15 trandafiri și 1 pom fructifer - păr Guyot.
Trandafirii cățărători i-am plantat cîte 2, de o parte și alta a aleii pietruite ce duce spre chioșculeț:Golden Showers, Sutters Gold, Parade, Swan Lake
Minunații trandafiri englezești au fost plantați în curtea din față, paralel cu gardul de la stradă:
Auscot, Auscat, Ausmas și ceilalți 3 de la oferta specială, care de fapt îi dublează.
Pe cei teahibrizi i-am plantat lângă frații lor mai mari, deja existenți în grădina mea:Double Delight și Sissi, respecitv pe cei noi, i-am aliniat paralel cu vechii trandafiri, tot în față, dar de cealalată parte a aleii de la poartă spre casă: Alinka, Osiria, Pariser Charme.
Tandafir teahibrid Double Delight
Trandafir teahibrid Alinka

Trandafir teahibrid Osiria
iTrandafir teahibrid Pariser Charme
Trandafir teahibrid Sissi
Trandafir căţărător Golden Showers
Trandafir căţărător Parade
Trandafir căţărător Sutters Gold
Trandafir căţărător Swan Lake
Trandafir englezesc Auscot
Trandafir englezesc Auscat
Trandafir englezesc Ausmas
Ofertă trandafiri englezeşti: Auslo, Aucrim ...
Păr Guyot

Cea de-a doua comandă, făcută împreună cu fetele de la Secretariat, mi-a adus încă 1 trandafir englezesc, plantat lăngă ceilalți, în curtea din față și 2 muri:
Trandafir englezesc Auslo
Tayberry cu rădăcină liberă: de fapt un hibrid mur-zmeur, sunt foarte curioasă!!!
Mur Loch Ness

Am continuat seria comenzilor pe site-ul de care uitasem http://www.plant-shop.ro/
În 2011, am luat câteva plante frumoase de acolo, multe pentru rocărie, însă acolo cred că e triunghiul Bermudelor, căci au dispărut sau au fost înghițite de Vinca și celalaltă cuceritoare ...
Acum am luat:

Lavandula angustifolia "Lavance Purple" 3 bucăți
Lavandula angustifolia "Ellagance Ice" 3 bucăți
Delphinium x cultorum "Magic Fountain White dark bee" 3 bucăți
Digitalis purpurea "Camelot" mix 3 bucăți

Trandafirii englezești au fost plantați cam așa:




Mi sus sunt pozele trandafirilor din catalog, în realitate, arată așa:

Schema trandafirilor teahibrizi:



Cele de mai sus au fost plantate la sfârșitul lui martie-începutul lui aprilie, pe măsură ce au sosit.
Am cumpărat de la Lidl 4 clematite minunate și un prea-frumos bujor roșu:
Clematis SoMany White flowers, după cum îi spune și numele, are flori albe... 
Clematis Madame Julia Correvon, pare-se cu flori roșii-grena...
Clematis Polish spirit
Clematis Hagley Hybrid
Paeonia
Pentru că deși e jumătatea lui aprilie, la noi a nins și s-a răcit foarte tare, acestea, având deja frunze stau pe terasă, așteptând vremuri mai bune! :)
Nu știu unde-au dispărut atâtea și-atâtea clematite cumpărate de-a lungul anilor... Le-am plantat provizoriu, le-am mai mutat, le-am zăpăcit, astfel încât din 14-15 cred că mai am ”nemțoaicele” și vreo 3 tangutica din seminte, clasica Ville de Lyon și superba Pink Fantasy. Promit să-mi reconsider atitudinea față de aceste minunate liane!
Î

A! Și tot de la Lidl, am luat  un mititel Hypericum, îmi place mult acest arbust cu flori galbene și fructe roșii!
În urma schimburilor, au mai ajuns în grădina ea 3 tufe de coacăz roșu, iaomie.
De asemenea, am mai plantat 2 larice, niște Thuja columnaris și Buxus.
Am promisiune pentru 2 molizi argintii.
Un început frumos, sper să se prindă tot ce-am plantat!

Comentarii

  1. Multe si minunate achizitii. Sa aveti parte de frumusetea si parfumul lor cat mai multi ani. O zi minunata de Florii si spor la gradinarit.
    Cu stima,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru urari!
      Va doresc multa sanatate, bucurii si spor in toate!

      Ștergere
  2. Ai plantat intr-o veselie, Mirela ! Sa ai noroc de toate ! De-abia astept sa ne arati trandafirii :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Dani! Sper sa se prinda toate si sa se simta bine la mine! :)

      Ștergere
  3. O sa fie un Colt de Rai acolo la voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum am intelepciune, sper! :)) Adica sper ca de-acuma ma pricep sa le plantez la locul definitiv, sa nu le mai fatai pana le pierd! :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Ardei iuţi cu ceapă şi gogonele

Reţeta aceasta este mai mult improvizată, căci eu pun fie ardei simpli, fie ardei tăiaţi, cu ceapă albă. Dintr-o discuţie cu vara mea din Germania, purtată în vară, când ne-am întâlnit la ţară, la părinţi, am reţinut că ea îi pune aşa. N-am făcut schimb de reţete, pur şi simplu am introdus într-un "sertărel", iar acum am pus-o în practică. Ingredientele sunt ochiometrice, eu am pus cam aşa: 250 g ardei iuţi 300-400 g ceapă albă 400-500 g gogonele 250 ml oţet 250 ml apă 250 g zahăr piper boabe frunze de ţelină 3 linguri sare grunjoasă, fără iod Preparare: Am spălat ardeii, i-am curăţat de seminţe şi i-am tăiat rondele. Ceapa curăţată am tăiat-o feliuţe destul de fine. Gogonelele bine spălate le-am feliat. Am amestecat protagonistele într-un lighean, le-am presărat cu 3 linguri de sare şi le-am lăsat aşa, mai bine de o oră. Lichidul: am dizolvat în apă zahărul, am adăugat oţetul, piperul, ţelina şi am fiert în clocot 15-20 minute. După ce s-a

Mâncărică de carne afumată cu cir de mămăligă și topșă

Această mâncărică este mai mult decât grozavă, iar mai bună decât o fac părinții mei, căci la asta se lucrează în echipă, nu cred să existe! :) Mâncărica de afumătură Ingrediente: - costițe de porc afumate - mușchi de porc afumat - cârnați de porc afumat - 2 linguri untură - apă rece - cir de mămăligă Preparare: Se taie costițele și mușchiul și se pun la fiert, când sunt aproape fierte, se adaugă cârnații tăiați.  Se prăjesc apoi în untură. Se adaugă cirul de mămăligă. Se mănâncă fierbinte, musai cu mămăligă. Topșa Ingrediente: Mămăliga: făină de porumb, de preferat de la moară, apă, sare Preparare: Se unge ușor tava cu ulei, se așează un strat de mămăligă, apoi unul de brânză, iar la final încă un strat de mămăligă. Se dă la cuptor. Cele două se servesc împreună, cu salată de varză acră. Merg foarte bine cu vin fiert, așa, ca de sezon.

Topcit cu cir de mămăligă

Deci asta e o mâncare pe care o ador, în special vara, când ajung câteva zile la ţară, la ai mei. Îmi aminteşte iremediabil de vremurile copilăriei, mă reîntoarce la matcă, îmi dă sentimentul de apartenenţă la neam şi ţară. Sunt o tradiţionalistă şi nu mă sfiiesc s-o recunosc! Prefer să fie gătită de mama, motiv pentru care o includ tot în categoria "comori din bucătăria mamei", chiar dacă e făcută în colaborare cu tata, ca şi încă vreo două-trei chestii de astea "din popor". Acum îmi dau seama că trebui să-i pozez pe autori, însă ca dovadă nu am decât o farfurie cu mâncare! Topcit cu cir  Ingrediente: 2-3 cepe mărişoare brânză un pic de ulei mărar cir de la mămăligă (zeama sau fiertură de mălai cu apă) Preparare: se căleşte ceapa până se înmoaie, fără a se arde defel se adaugă brânza frământată se lungeşte cu cir se sărează, după gust se înverzeşte cu mărar proaspăt sau congelat.