Ingrediente:
Blat:
- 400g biscuiți digestivi
- 150g unt topit
Crema:
- 600g Mascarpone
- 500ml frișcă lichidă
- 150g zahăr pudră
- 100 ml apă rece
- 100 ml lapte cald
- 20g gelatină
- o păstaie de vanilie
Jeleu:
- 300g căpșuni congelate
- 100ml apă
- 3 linguri zahăr
- 10g gelatină
Decor:
-300g căpșuni proaspete
Preparare:
Blat:
1. Biscuiții se mărunțesc cu robotul, se amestecă apoi cu untul topit, cu o furculiță, până când amestecul capătă consistența nisipului ud.
2. Pe un platou se așează inelul detașabil al unei forme de copt, iar amestecul de biscuiți cu unt se tapetează într-un strat uniform, se dă la rece 1/2 oră.
Crema:
1. Gelatina se pune în apa rece, se amestecă și se lasă 10 minute, pentru a se umfla. Se adaugă în laptele cald și se amestecă bine, apoi se lasă la răcit.
2. Mascarpone se mixează cu zahărul și vanilia, se adaugă pe rând frișca, apoi se mărește viteza și se mai bate 5 minute. Se micșorează viteza, se adaugă laptele cu gelatina treptat și se mărește din nou viteza.
Montare:
1. Căpșunile proaspete, spălate, scurse, se taie în 2 jumătăți, pe lungime.
2. Se tapetează lateralele inelului, deasupra blatului întărit, cu jumătățile de căpșuni, cu vârful în sus.
3. Se toarnă încet crema, se mișcă ușor, pentru a se încorpora frumos, apoi se nivelează. Se lasă la rece peste noapte.
Jeleul:
1. 10 g gelatina se amestecă cu 100 ml apă rece, se lasă 10 minute.
2. Căpșunile, ușor decongelate + 3 linguri zahăr, se pun la foc mic, circa 5 minute. Se lasă la răcit și apoi se pasează, pentru a se obține un piure. se lasă la răcit.
3. Când încă e călduț, se adaugă gelatina și se amestecă bine. Se toarnă deasupra cremie, se dă la rece pentru 2-3 ore.
4. Se scoate de la frigider cu 10-15 minute înainte de a se servi, pentru a scoate mai ușor inelul.
5. Se taie cu lama unui cuțit ținut în apă fierbinte 30 de secunde.
Rețeta aceasta este după JamilaCuisine
Comentarii
Trimiteți un comentariu