Reţeta aceasta este mai mult improvizată, căci eu pun fie ardei simpli, fie ardei tăiaţi, cu ceapă albă.
Dintr-o discuţie cu vara mea din Germania, purtată în vară, când ne-am întâlnit la ţară, la părinţi, am reţinut că ea îi pune aşa. N-am făcut schimb de reţete, pur şi simplu am introdus într-un "sertărel", iar acum am pus-o în practică.
Ingredientele sunt ochiometrice, eu am pus cam aşa:
250 g ardei iuţi
300-400 g ceapă albă
400-500 g gogonele
250 ml oţet
250 ml apă
250 g zahăr
piper boabe
frunze de ţelină
3 linguri sare grunjoasă, fără iod
Preparare:
Am spălat ardeii, i-am curăţat de seminţe şi i-am tăiat rondele.
Ceapa curăţată am tăiat-o feliuţe destul de fine.
Gogonelele bine spălate le-am feliat.
Am amestecat protagonistele într-un lighean, le-am presărat cu 3 linguri de sare şi le-am lăsat aşa, mai bine de o oră.
Lichidul: am dizolvat în apă zahărul, am adăugat oţetul, piperul, ţelina şi am fiert în clocot 15-20 minute.
După ce s-a
Am mai scris o data... dar nu vad postarea, asa ca reiau:
RăspundețiȘtergereFoarte frumos Acer-ul.
Dar atata costa????
Merci, am corectat!!! :))
RăspundețiȘtergereEste deosebit de frumos, bafta! cred ca ti-ai luat inca o grija pt. iarna.
RăspundețiȘtergereAcum ca am mai multa experienta intr-ale gradinaritului, sper sa-l aclimatizez. Totul e sa nu ma ia prin surprindere primua zapada, primul inghet serios. Desi, daca rezista el pana spre -20, voi avea timp sa ma dezmeticesc si sa-l "imbrac".
RăspundețiȘtergeream gasit si eu la Plus cu 3o lei si regret si azi ca nu l-am luat.Tare mult imi doresc si eu in gradinutza mea asa o frumusete.
RăspundețiȘtergereProbabil vor mai fi oferte, primavara asta.
RăspundețiȘtergereInca n-am idee daca a supravietuit.