O prajitura dupa care suntem topiti, indiferent de anotimp. Din acest motiv, vara ma ingrijesc cu constiincioszitate maxima sa congelez cat de multe fructe pot.
Cu toate ca reteta originala e doar cu visine, cand am descoperit-o, avand excedent de afine in congelator, mi-am zis ca n-o fi foc daca le combin. Si nu numai ca n-a fost foc, dar am constatat ca tare se mai iubesc intre ele.
Astazi, m-am si jucat un pic, pozand fructele in mai multe ipostaze.
Ingrediente:
- 1,5-2 kg visine (nu le-am cantarit niciodata, pun cate o cutie de visine si una de afine)
- 1 cana de zahar
- 70-100 g unt
Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar pudra
- 6 linguri faina
- 6 linguri ulei
Preparare:
- Fructele + cana de zahar se introduc in cuptor, pentru 20-25 minute, apoi se soct, se scurg, se lasa la racit.
- se tapeteaza tava cu unt (destul de gros) se presara zahar pe fundul tavii, iar peste acestea se aseaza fructele reci si se niveleaza
- se bat cele 6 albusuri, se adauga 6 linguri zahar pudra si se bat pana devine o spuma tare
- cele 6 galbenusuri + 6 linguri de ulei se omogenizeaza, pana devin ca o maioneza
- se amesteca maioneza cu albusurile batute spuma si cu cele 6 linguri de faina, amestecand usor
- se introduce in cuptorul preincalzit si se coace
- se lasa la racit in tava, se taie tot in tava si se scot bucatile frumoase de prajitura, peste care se toarna siropul lasat de fructe
Se mananca cu cei dragi!
Comentarii
Trimiteți un comentariu