- 170 g unt moale
- 250 gr zahar
- 1 ou
- 1 galbenus
- esenta de rom
- 320 gr faina
- 1 ou
- 1 galbenus
- esenta de rom
- 320 gr faina
Mod de preparare
- untul moale se freaca cu zaharul
- untul moale se freaca cu zaharul
- se adauga oul + galbenusul, amestecand bine, apoi se adauga esenta si faina
- aluatul format se strange intr-o bila si se lasa la frigider cel putin 30 minute
- aluatul format se strange intr-o bila si se lasa la frigider cel putin 30 minute
- se scoate de la frigider, se intinde, decupand fursecuri
- se coc in cuptorul incins la 190 grade C timp de 6-9 minute
- dupa racire se decoreaza, dupa imaginatie si ceea ce avem la indemana.
- dupa racire se decoreaza, dupa imaginatie si ceea ce avem la indemana.
Eu am folosit:
- creioane de la Dr Oetker
- bezea si "fluturasi" de ciocolata
Adaptat dupa reteta de aici
Comentarii
Trimiteți un comentariu