Această reţetă circulă în casa noastră sub denumirea de pui mare, în sensul că e vorba despre puiul intreg, netăiat.
Ingrediente:
- 1 pui
- 1 lămâie
- 1 căpăţână usturoi
- cartofi
- sare, piper
Puiul curăţat (vai, aici sunt imperfectă, recunosc!) se sărează şi se piperează bine, se aşează într-o tavă, în frigider, lăsându-se aşa, până a 2-a zi (nu am respectat niciodată această cerinţă, eu nu ştiu să fac lucrurile pe bucăţi :))) ).
A doua zi, se şterge bine, se aşează din nou în tavă.
Între timp, acrtofii curăţaţi, tăiaţi în sferturi, se fierb împreună cu o lămâie întreagă şi o căpăţână de usturoi, tot întreagă, doar 15 minute. Cartofii se scurg de apă şi se păstrează acoperiţi.
Lămâia şi căpăţâna de usturoi, se introduc în cavitatea puiului, care se dă frumos la cuptor pentru 45 minute (în cuptorul meu durează mai mult). Astăzi l-am acoperit cu folie de aluminiu.
După acest interval, se scoate puiul pe o farfurie/platou, iar cartofii scurşi, se "tăvălesc" în grasimea lăsată de pui (atenţie, nu se foloseşte deloc ulei!; se recomandă tavă teflonată). După aceea, cartofii se dau în părţile laterale ale tăvii, iar în mijloc, tronează enimăl X.
Se mai lasă la cuptor până când se rumenesc bine.
Garantate sunt: frăgezimea cărnii (lămâia) şi gustul foarte bun (usturoiul).
![]() |
pui cu lămâie şi usturoi |
Comentarii
Trimiteți un comentariu