Varinata sărată:
Varianta dulce:
O reţetă adaptată de aici.
Nu am respectat ingredientele, am pus ceea ce am avut la îndemână. Rezultatul nu a fost cel scontat, însă data viitoare ştiu exact ce am de făcut!
Ingrediente:
- paste făinoase (spaghette au fost la mine, cam 1/2 pachet)
- 400 g telemea
- 200 g brânză de vaci
- 3 ouă
Preparare:
Telemeaua mărunţită, se amestecă bine cu brânza de vaci şi cele 3 gălbenuşuri, iar apoi cu pastele fierte, clătite în apă şi bine scurse.
La final, se amestecă uşor cu albuşurile bătute spumă.
În 3 forme de ceramică, unse cu unt, am pus acest amestec.
Ceea ce-a rămas din amestec, am îndulcit cu 6 linguri de zahăr şi 1 pachet de zahăr vanilat, punând într-o altă formă.
Le-am dat la cuptor.
Idee: dacă optăm pentru budincă sărată, musai să punem brânză frământată şi să nu uităm de ele în cuptor!!! (pastele de la suprafaţă se usucă, devin sârmoase).
Varianta dulce:
O reţetă adaptată de aici.
Nu am respectat ingredientele, am pus ceea ce am avut la îndemână. Rezultatul nu a fost cel scontat, însă data viitoare ştiu exact ce am de făcut!
Ingrediente:
- paste făinoase (spaghette au fost la mine, cam 1/2 pachet)
- 400 g telemea
- 200 g brânză de vaci
- 3 ouă
Preparare:
Telemeaua mărunţită, se amestecă bine cu brânza de vaci şi cele 3 gălbenuşuri, iar apoi cu pastele fierte, clătite în apă şi bine scurse.
La final, se amestecă uşor cu albuşurile bătute spumă.
În 3 forme de ceramică, unse cu unt, am pus acest amestec.
Ceea ce-a rămas din amestec, am îndulcit cu 6 linguri de zahăr şi 1 pachet de zahăr vanilat, punând într-o altă formă.
Le-am dat la cuptor.
Idee: dacă optăm pentru budincă sărată, musai să punem brânză frământată şi să nu uităm de ele în cuptor!!! (pastele de la suprafaţă se usucă, devin sârmoase).
Multumesc la fel!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine.A fost pe placul tau?Te pup!
RăspundețiȘtergereVarianta dulce e super-ok, dar voi respecta reteta ta, merci! :)
Ștergere