Indiferent câte reţete or exista, preferata mea rămâne reţeta mamei.
Ingrediente:
- măruntaie de miel: inima, ficat, rinichi, plămâni
- 2 cepe mari
-1 lingură untură
- miezul unei felii de pâine înmuiat în apă
- sare, piper
- pătrunjel verde
- cozi de ceapă verde
- 4 ouă crude
-4-5 ouă fierte tari
Preparare:
Măruntaiele crude se trec prin maşina de tocat carne.
Se amestecă cu cele 2 cepe uşor călite într-o lingură de untură.
Se adaugă condimentele şi verdeaţa, miezul de pâine şi ouăle crude bătute.
În forma unsă cu untură se aşează prapurul bine spălat, acoperind fundul tăvii şi marginile, revărsându-se.
Se pune 1/2 din compoziţie, apoi ouăle fierte şi apoi cealaltă jumătate de compoziţie.
Se "îmbracă" în prapur.
Se dă la cuptor până când se rumeneşte.
Din aceeaşi compoziţie se prepară şi coasta de miel umplută.
Practic, se "operează" un buzunar, separând coastele de partea musculoasă de deasupra.
Ingrediente:
- măruntaie de miel: inima, ficat, rinichi, plămâni
- 2 cepe mari
-1 lingură untură
- miezul unei felii de pâine înmuiat în apă
- sare, piper
- pătrunjel verde
- cozi de ceapă verde
- 4 ouă crude
-4-5 ouă fierte tari
Preparare:
Măruntaiele crude se trec prin maşina de tocat carne.
Se amestecă cu cele 2 cepe uşor călite într-o lingură de untură.
Se adaugă condimentele şi verdeaţa, miezul de pâine şi ouăle crude bătute.
În forma unsă cu untură se aşează prapurul bine spălat, acoperind fundul tăvii şi marginile, revărsându-se.
Se pune 1/2 din compoziţie, apoi ouăle fierte şi apoi cealaltă jumătate de compoziţie.
Se "îmbracă" în prapur.
Se dă la cuptor până când se rumeneşte.
Din aceeaşi compoziţie se prepară şi coasta de miel umplută.
Practic, se "operează" un buzunar, separând coastele de partea musculoasă de deasupra.
Comentarii
Trimiteți un comentariu