Murea îmi place la nebunie proapsătă şi congelată. Murata (băutură alcoolică) şi siropul de mure sunt deasemenea demenţiale. Dulceaţa, în schimb, nu-mi place, căci seminţele sunt prea mari.
Anul acesta am făcut compot, doar 4 borcane de 800 ml, pentru a încerca şi această variantă.
Ingrediente:
- 1 kg mure aleasă, spălată şi scursă de apă
- 4-5 linguri zahăr tos / borcan
- apă.
Am pus mure cca 3/4 din borcan, alteranativ cu cateo lingură de zahăr. Am adăugat apă până la gura borcanului, am pus capacele şi am dat la dunst, pentru 45 minute (din momentul fierberii).
Am lăsat borcanele la răcit în apă şi-am plecat în excursie! :))
A doua zi le-am aşezat frumos în pivniţă.
.............................................
Completare ulterioară:
Acest compot este o grozăvie, merită făcut în cantități mari! Cu cât se mănâncă mai târziu (martie) cu atât are o aromă mai puternică.
de compot de mure nu am auzit. am facut, mai de mult, de capsuni; fructele nu erau spectaculoase la consistenta dar aroma compotului era supercalifragilistica.
RăspundețiȘtergereplimbare placuta!
Mai, nici eu n-am facut pana acum, da' a fost sugestia soacra-mii!
RăspundețiȘtergereIar eu, ascultatoare, am pus-o in practica! :))
Sunt curioasa si eu!