Ziua de astăzi e una foarte dragă sufletului meu, căci în urmă cu douăzeci de ani, într-o sâmbătă geroasă deveneam mamă...
Andrei a împlinit 20 de ani! O spun cu mândrie, cu bucurie, cu un pic de nostalgie: cât de repede au trecut!
Pentru că de curând am redescoperit în caietul de rețete checul acesta simplu care a fost pe gustul lui, l-am reeditat astăzi.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 1 portocală
- 1 cană zahăr
- 1 cană făină albă
- 3 linguri ulei
Preparare:
Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos și portocala întreagă (inclusiv coaja) dată pe răzătoare sau robot, iar apoi se încorporează uleiul.
Se adaugă făina în ploaie, iar la final albușurile bătute spumă.
Se coace în tava tapetată cu hârtie.
Se pudrează cu zahăr.
Andrei a împlinit 20 de ani! O spun cu mândrie, cu bucurie, cu un pic de nostalgie: cât de repede au trecut!
Pentru că de curând am redescoperit în caietul de rețete checul acesta simplu care a fost pe gustul lui, l-am reeditat astăzi.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 1 portocală
- 1 cană zahăr
- 1 cană făină albă
- 3 linguri ulei
Preparare:
Gălbenușurile se amestecă cu zahărul tos și portocala întreagă (inclusiv coaja) dată pe răzătoare sau robot, iar apoi se încorporează uleiul.
Se adaugă făina în ploaie, iar la final albușurile bătute spumă.
Se coace în tava tapetată cu hârtie.
Se pudrează cu zahăr.
La multi ani, sanatate si noroc!
RăspundețiȘtergereHibiscusul a inflorit deosebit de frumos desi este iarna. Felicitari!
Multumim mult! Da, hibiscucul a inflorit frumos si la timp! :)
Ștergerela multi ani si sa-ti traiasca!
RăspundețiȘtergereMultumim frumos! :)
ȘtergereSa va traiasca ! La multi ani fericiti !
RăspundețiȘtergereUn chec simplu si aromat. E chiar mai usor, daca fierbi portocala si-apoi o dai prin blender. Fac si eu ceva de genul asta, cu mandarine :)
Multumim de urari Dani!
RăspundețiȘtergereMerci si pentru pont, nu m-as fi gandit! :)
Wow! Ce bine arata si sunt sigura ca a iesit delicos :)
RăspundețiȘtergereMerci, asa este! :)
ȘtergereFoarte buna reteta ,astazi am incercat o !!! Roxana
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut!:)
Ștergerefoarte parfumat!
RăspundețiȘtergereeu am redus cantitatea de zahar la jumatate (pentru 6 oua trebuia sa pun 2 cani de zahar) - nu stiu de care cani pui tu dar intr-o cana de 250 ml sunt cam 10 linguri de zahar; la 3 oua pentru mine e cam dulce.
mie nu imi plac checurile deloc, le fac pentru fetita, dar asa este excelent!!!
Pun cu cana de 250 ml, poate ca nu o chiar umplu.
RăspundețiȘtergereRecunosc, mie-mi plac dulciurile...dulci! :))))