Reţeta aceasta este mai mult improvizată, căci eu pun fie ardei simpli, fie ardei tăiaţi, cu ceapă albă.
Dintr-o discuţie cu vara mea din Germania, purtată în vară, când ne-am întâlnit la ţară, la părinţi, am reţinut că ea îi pune aşa. N-am făcut schimb de reţete, pur şi simplu am introdus într-un "sertărel", iar acum am pus-o în practică.
Ingredientele sunt ochiometrice, eu am pus cam aşa:
250 g ardei iuţi
300-400 g ceapă albă
400-500 g gogonele
250 ml oţet
250 ml apă
250 g zahăr
piper boabe
frunze de ţelină
3 linguri sare grunjoasă, fără iod
Preparare:
Am spălat ardeii, i-am curăţat de seminţe şi i-am tăiat rondele.
Ceapa curăţată am tăiat-o feliuţe destul de fine.
Gogonelele bine spălate le-am feliat.
Am amestecat protagonistele într-un lighean, le-am presărat cu 3 linguri de sare şi le-am lăsat aşa, mai bine de o oră.
Lichidul: am dizolvat în apă zahărul, am adăugat oţetul, piperul, ţelina şi am fiert în clocot 15-20 minute.
După ce s-a
Mulțumesc Mirela.
RăspundețiȘtergerePentru câteva clipe eu m-am întrebat dacă nu cumva sunt prostul satului vibrând la această idee dar mi-am răspuns repede că nu-i problema mea dacă nu multă lume a făcut-o. Eu m-am simțit mai bogată.
:) Ai perfecta dreptate, Ilinca!
RăspundețiȘtergereTi-am spus cat de frumosi sunteti?
RăspundețiȘtergereSa fiti sanatosi si norocosi!
Saru'mana, Myky! :)
ȘtergereDaca au acceptat sa imbrace ia si mai presus de asta... sa fie si fotografiati... o adanca apreciere din partea mea.
RăspundețiȘtergere