Regula verii este aceea că grădina ne stabilește meniul și, desigur, timpul disponibil :)
Pentru a da o întrebuințare guliilor, dovleceilor, morcovului timpuriu, etc., am încercat ieri o supă-cremă de legume. Inițial s-a vrut a fi de gulii, între timp a devenit de tot-ce-am-găsit-prin-grădină.
Ingrediente:
- 2 gulii mici
- 1-2 dovlecei foarte mici
- 1 praz
- 1 cartof
- 1 ardei gras
- 1-2 morccovi
- frunze de gulie
- 1 frunză de țelină
- frunze de pătrunjel
- +/- busuioc
Opțional, pentru dres:
- iaurt/sana/smântână
- 1 ou
Pentru crutoane:
- 1-2 felii de pâine
- 1-2 căței de usturoi
- 1-2 linguri ulei
Preparare:
Legumele, tăiate în bucăți aproximativ egale, se călesc ușor în ulei, având grijă să nu se prindă/ardă.
Se stinge cu supă de carne sau doar cu apă (se poate adăuga 1 lingură Delikat) și se lasă la fiert, până când legumele se înmoaie bine. Se adaugă frunza de țelină și cele de pătrunjel tocate.
Amestecul se mărunțește cu blenderul/mixerul vertical.
Opțional se poate drege, adăugând în supa fierbinte smântâna cu gălbenușul de ou și subțiate cu o lingură de apă rece.
Se servește cu crutoane de pâine, care pot fi preparate așa:
- feliile de pâine se taie pe lungime, apoi pe lățime, rezultând cubulețe
- tigaia se pune pe foc, se adaugă uleiul și usturoiul tăiat mărunt, iar peste se deșartă bucățelele de pâine (eu am pus și un pic de sare)
- se amestecă cu lingura de lemn, pentru a evita arderea usturoiului (capătă gust neplăcut).
Se poate mânca și a doua zi, am încălzit-o și am adăugat busuioc alimentar proaspăt, și un pic de smântână.
Am fost foarte încântați cu toții, motiv pentru care supele-cremă au câștigat în sfârșit un loc în bucătăria mea (am pregătit o singură dată, nu mi-a plăcut nici mie, acum știu de ce: ingredientele au fost doar fierte, fără a fi călite în prealabil).
Comentarii
Trimiteți un comentariu